duminică, 15 februarie 2009

Concert...

cei drept ...toate frustrarile mele postpubertine,din ultimul timp, au luat forma unei tanjeli dupa un concert...orice concert......cu muzica de-a mea ..sa nu se inteleaga gresit....cred ca s-au manifestat sub asta forma si din cauza am imbatranit si ca acum nici eu,nici limpi nu mai avem coaie sa mergem pana la brasov cu 100.ooo/10 lei cum faceam in tinerete....in tinerete,asta inseamna inainte ca eu sa devin corporatist si limpi proletar...in vremea cand madrele noastre inca ne placeau si si-ar fi donat un rinichi sa ne cumpere bere si sa ne hraneasca...good all times....

nah anyways ........
spasmele mele organice si-au gasit in sfarsit finalitatea,ergo tanjeala mea dupa un concert s-a materializat:).......
...concert Luna Amara in birt/Q&Q.......inimaginabil pt multa lume ca in Q&Q se intampla asa ceva....
..detalii organizatorice:nr de telefon trecut pe posterul tras la xerox era nealocat,rezervarile oricum se faceau pe SCAUNE,nu iti rezervai o masa ci un numar de scaune si nah lipsa locului de desfasurare probabil i-a speriat pe multi(thank god)

nah ziua concertului ne-am strans(eu,diana,limpi si surprinzantor ioana) si am mancat un hamburger de la napoleon(best burgers in town), doar ca sa aflu ca toate tipele din viata mea doar se prefac ca ma asculta ...nu-i nimic si eu doar ma prefac(acum sar prin camera si zbier in your face, ca un bun devorator de umor american)
..dupa hamburgeri, care au fost deliciosi(decizie unanima),am lua un taxi unde am aflat ca "unde muie nu e... sa nu te astepti la dragoste"(ulterior rectificat de diana unde muie buna nu e ...acelasi rezultat)...ajuns acolo 40 de minute prea repede..gasit loc retras...lasat haine in grija lui sebi&sebi(cretul si ....celalalt ) si asteptat intrarea pe scena(sort of speaking)a marelui chitaristo-trompetisto-vocalo-poetul mihnea...care surprinzator m-a incantat....pana la concertul asta uitasem de ce la un moment dat ascultam cu placere luna amara(diana stie)...plus ca m-am simtit bine,ca in loc de 1000 de so called rochisti am fost doar vreo 200 toti ingramaditi intr-un loc mic....si cantau doar pt noi ,nu si pt boschetari care deobicei se strang la evenimente in aer liber si nici pt vecinii locului unde se desfasoara evenimentul.cred ca de asta imi plac mai mult concertele in puburi/birturi, sunt mult mai personale..........
a si raspunsul la de ce nu am mers la examene sesiunea asta e pt ca eu nu sunt mainstream......see eu nu fac ce face toata lumea ..sunt mai underground asa de felulu meu.
iluminarea mi-a fost adusa de un tip de la mine din an...a da, si mi-am dat seama ca sunt perspicace ca l-am identificat ca o persoana de la mine din an,tinand cont ca nu cred ca l-am prea vazut pana atunci si si-a facut doua creste mai subtiri de cat un deget si nici macar pe tot capul.i wonder if za fad iz going to stick....



va las cu gri dorian pt ca imi aduce aminte de liceu.cand eram "tiner" si asteptam cu nerabdare marti seara alternativ nation(cred ca asa ii zicea,emisiunea cu omuleti verzi ca si mascote, si prezentatoare tipa aia buna de la zebre) sa vad daca mai dau odata videoclipul asta ...poate ,poate invat versurile.....

joi, 12 februarie 2009

Salman Rushdie sau love them,hate them

nah,ca intodeauna si azi am ajuns la lucru,mi-am baut paharul de cola si inevitabil am citit stirile(rutine din alea care te fac sa stii ca si asta e doar o alta zi).dupa ce ieri oricum am aflat surprinzator ca oamenii nu au aceleasi parerii ca mine(dar nu-i nimic ca ei se insala si traiesc in ignoranta:)))in drum spre mirobolantul 2mv inevitabil m-am gandit la oameni rai si oameni buni, obsesia mea si a prietenilor mei de a ne uita la documentare despre cum lumea a fost proasta si s-a razboit and so on.gandindu-ma ,acum ,cred ca a fost un preambul la fascinatia mea de azi dimineata fata Salman Rushdie si povestea lui.Salman Rushdie a scris cateva cartii bune sau cel putin asa zicea articolul despre el, Midnight Children chiar a castigat "Booker of Bookers" Prize,aka a fost cea mai buna carte care a castigat premiul "Booker" in ultimii 25 de ani. A da si a mai scris o carte care se numeste "The Satanic Verses",o carte inspirata din viata lui Muhammad(Mahomed) si titlul facand aluzie directa la o parte a Qur'an-ului literamente intitulata versetele satanice(nu va faceti grija au fost scoase din Qur'an).
Aceasta aluzie la cartea sfanta la suparat pe Ayatollah Ruhollah Khomeini
ilustru lider suprem al Iranului(probabil one o f the dumbest mothafuckas ai secolului trecut,acolo Pol Pot,Mao) ,care a lansat chemare/convocare/edict religios fatwa prin care ii le aducea aminte la toti oameni de religie islamica ca este datoria lor sa-l omoare pe Salman Rushdie sau daca nu pot sa-le arate celor care pot unde este(ain't that pretty).A si era sa uit si asupra oamenilor care ii publica cartea sau o traduc.
actiunile mai susului mentionat Ayatollah a dus la moartea Hitoshi Igarashi,cartii in limba japoneza si scaparea ca prin urechile acului a Ettorio Capriolo,publicistul din Italia ,a lui William Nyagaard.
Si asta nu e tot ,in tentativa de asasinare a lui Aziz Nesin a dus la o baie de sange cunoscuta si ca masacrul de la Sivas ,care s-a intampalt in 1983 si in care niste oameni de buna credinta ascultandu-si liderul spiritual au dat foc la un hotel si au omorat 37 de oameni.Aziz Nesin a scapat din incendiu doar ca sa fie batut mar decatre pompieri in timp ce un consilier local zbiera ca el era diavolul ce trebuia omorat.

fascinant, nu?


acum adevarata chestie trebuie sai iubim sau sai uram ?
sa-i uram pt ca chestiile astea +atentate gen mumbai sunt din ce in ce mai dese sau sa-i iubim din cauza ca israelienii ii omoara pe capete???
sa-i uram pt ca nu ne plac sau sa-i iubim ca sunt altfel decat noi??

singurul lucru care e cert este sa nu ne lasam intimidati de actiunii de genul asta si sa nu ne fie frica sa ne bagam pula in oameni ca mai sus mentionatul Ayatollah cand nu are dreptate si sa ii mai ascultam si pe ei cand isi baga pula in oameni ca Ariel Sharon cand ii toca ca pe vite .




marți, 10 februarie 2009

pt cei care gusta una seaca.

reclama excelenta.evidenteaza produsul,face un statement social,un pic de stereotipuri,otara de umor si toate in doar 22 de secunde.

joi, 5 februarie 2009

just an ordinary day,maybe perfect

my ordinary day incepe ca toate celelalte,cu alarma de la telefon la care ii dau snooze,sa mai sune de vreo cateva ori.every second in dream world counts:D.getting up.spalat pe dinti.ciudat cum la baie in fiecare dimineata pare sa fie aceasi fauna, fata un pic grasuta care spala vasele,tipul cu freza oasis care goleste un tub de fixativ every morning,femeile de servici.totul continua cu o poveste cu demeny ,trezit de dex,injuraturi de rigoare.castiile in ureche si ma pornesc inspre tramvai.comunicat cu diana,pt sincronizare,e treaba grea sa prindem amandoi acelasi tramvai si sa ne urcam in acelasi vagon.astazi mi-am uitat portmoneu acasa,ergo abonament la tramvai... nu,bani... nu,cartela de la munci...nu,buletin..nu...sesizat ca lipsea destul de tarziu.
ajuns la lucru am citit stirile sa-mi aduc aminte ca exista oameni rai si situatii tragice.am scris ceva cod,am ascultat povestii de fotbalisti si dezbaterii in engleza spurcata ce transformare trebuie facuta inainte ca valoarea sa-si ia locul in buffer.
a venit si papa, la cantina.papa ok,muzica saltareata,discutie despre oameni rai,cola.
ne-am luptat cu idexi si vectori restul zilei.dupa munci am ajuns la limpi.ne-am uitat la tv.marinela nitu e urata si proasta,catalin botezatu a scos chiloti cu push up;)..am mancat la 3f,cola la doza-rules...
si am scriu blog..
a fost a good day for science si altele..

miercuri, 4 februarie 2009

1 tip for the future ;)

10.

10 melodii pe care mai mult ca sigur le puteti auzi intr-o seara cu seb.
1.ocs-cine e de vina

2.the strokes -take it or leave it

3.the arctic monkeys -love machine

4.iggy pop-the passenger

5.the arctic monkeys-fluorescent adolescent

6.nirvana-sliver

7.rage against the machine-renegades of funk

8.smashing pumpkins-today

9.rancid-out of control

10.james-getting away with it all